Skåneturer 15/8 2020, ”Vi upptäcker Ivön”

Alltid lite spännande att köra från Bara där vi bor till Staffanstorp där vi väljer att utgå från Circle K på våra turer. Man vet ju inte om det blir bara Klara och jag, om vi blir några stycken eller … men denna gång var vi 21 hojar och några fler personer då vissa har någon på bönpallen också. Vi rullade ut från Staffanstorp mot 11:n som vi gick på i Kyrkheddinge efter en återsamling på gamla rakan mellan Staffanstorp och just Kyrkheddinge.

Färden gick sedan mot Sjöbo, snabbaste vägen då det var lite av en transportsträcka, sedan blev det mindre landsvägar i lagom skön och avslappnad takt mot Vittskövle och en ordentlig bensträckare där. Här kom hoj 22 och mötte upp, precis lagom till att vi gav oss av igen. Målet var Barum och vägfärjan över till Ivön och ytterligare ett antal mil avverkades i lugnt landsvägstempo.

Färjeturen över gick bra och vi körde direkt bort till Biskopskällaren, liten trevlig rundvandring och sedan fika, vissa i gröngräset och några på bänkarna som finns där. Trevligt och många goda skratt senare satte vi oss åter på hojarna för att köra norrut på ön till Ivö Klack, dels en utsiktspunkt men också platsen för ett Kaolinbrott.

Sedan var det dags för en riktigt god glass nere vid campingen innan vi tog färjan tillbaka. Vi passade också på att tacka av varande och säga på återseende för det var förtvivlat varmt, sådär riktigt varmt alltså, och alla ville verkligen bara hem till kläder och dryck mer lämpade för denna hetta.

Lite blandade bilder hittar ni nedan, klicka på dom för större version …

Stort tack för en riktigt härlig dag tillsammans,

Anders och Klara Nordh, Skåneturer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *