19/9 2020, ”Brösarpsturen”

För att se en video från turen, gå till YouTube via > denna länk <.

Kvart över tio rullar jag och Klara in på Circle K i Staffanstorp, samlingsplatsen för Brösarpsturen. Man vet ju aldrig hur många som kommer att dyka upp men vi var inte först, Larry med sin Guldvinge och en kompis till honom stod redan och väntade.

Samling på Circle K i Staffanstorp.

Klara och jag tankade, parkerade hojarna och sedan … började den ena efter den andra att rulla in, vissa kom i gäng om sex hojar, andra i större gäng …

Samling på Circle K i Staffanstorp.
Samling på Circle K i Staffanstorp.

Till sist var vi totalt, vad jag kunnat se, 48 hojar som rullade iväg några minuter över 11 mot första bensträckaren i Sövestad, turen dit gick via Veberöd, Knickarp och sedan söder om Krageholmssjön.

Bensträckare vid Sövestad kyrka.
Bensträckare vid Sövestad kyrka.

Efter att ha skapat lite kalabalik i Sövestad-korset så rullade vi vidare mot rastplatsen vid Brösarps backar, det gick via Benestad, Skånes Tranås och sedan genom Brösarp bort till rastplatsen. Som tur var så fanns det gott om plats för oss att parkera, sedan intogs vår medhavda fika med välbehag i gräset och på de bänkar som fanns lediga. Trevligt och många goa skratt hördes från våra Skåneturer-vänner.

Fika vid Brösarps backar.
Fika vid Brösarps backar.
Fika vid Brösarps backar.
Fika vid Brösarps backar.
Fika vid Brösarps backar.
Fika vid Brösarps backar.
Fika vid Brösarps backar.
Fika vid Brösarps backar.
Fika vid Brösarps backar.
Fika vid Brösarps backar.
Fika vid Brösarps backar.
Fika vid Brösarps backar.

När vi rullade iväg, med många som stod och tittade, så tänker jag inte erkänna att jag blev osams med GPS:n, istället kommer jag med en dåres envishet att hävda att jag tyckte vägen var så fin så att rundpallen vi fick göra i Brösarp bara var till för att vi skulle få se vägen genom ”backarna” en extra gång … 😉

Vi fortsatte via Kivik och i Baskemölla svängde vi av från stora vägen för att ta oss bort till den lilla Gladsaxvägen mot … just det, Gladsax. Sedan gick det via Östra Vemmlöv till Gärsnäs där vi tog en kort bensträckare och de som hade törstiga motorer och/eller små tankar kunde stilla sitt behov av bensin.

Bensträckare i Gärsnäs.
Bensträckare i Gärsnäs.

Efter Gärsnäs kunde man ha tagit 11:n direkt till Sjöbo men istället blev det S:t Olof, Lövestad, Tolånga innan vi rundade Sjöbo och avslutade körningen på Sibyllaparkeringen runt 17.00.

Stort tack till alla som gjorde detta till en fantastiskt fin dag!

Hoppas vi kan ses i oktober igen för en säsongsavslutning …

Ha det gott, vi ses mina vänner.

Hälsningar,
Anders o Klara

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng