Skåneturer 17/4 2021, ”Forsakarturen”

Första turen för säsongen, från början skulle vädret vara bättre på söndagen men nu hade vi lagt turen på lördagen så det var en liten chansning. På fredag eftermiddag ändrade yr.no prognosen till att bli helt ok på lördagen, mestadels molnigt men upp till 16° så det var bara att köra.

På väg till samlingen i Staffanstorp var det som vanligt spännande, hur många skulle vi bli? Det är ju trots allt tidigt på säsongen, många är fortfarande hälsosamt försiktigt då Coronan fortfarande inte är över så man vet ju inte. Vi var dock inte först på macken, vi var där strax efter 10, och vi blev inte sist heller. Totalt blev vi 25 hojar som rullade iväg exakt 11.00 efter en kort genomgång av turen och de körregler vi försöker följa.

Samling på Circle K i Staffanstorp.

Turen gick som vanligt via gamla vägen ut mot Kyrkheddinge, sedan en omväg via Kongsmarken och Toppeladugård innan vi rundade Genarp och kom ut mot Veberöd via Björnstorps Slott.

Ute i Veberöd blev det en liten sträcka på 11:an för att komma förbi Veberöd, sedan vände vi av till vänster mot Övedskloster för en första bensträckare.

Bensträckare vid Övedskloster.

Här anslöt Jan på sin Kawasaki Vulcan, tyvärr hade två av våra vänner blivit tvungna att lämna turen i Veberöd … 🙁

Samling vid Övedskloster, 24 hojar …

Efter bensträckaren fälldes stöden åter upp, motorerna startades och vi rullade alla vidare mot Forsakar.

Färden gick vidare på små fina vägar via Bjärsjölagård, Fränninge och små knixiga vägar bort mot ett försommarfagert Forsakar där vi rullade in på parkeringen lagom innan allt fler bilar började ta upp platserna.

Parkering för fika vid Forsakar.

Vissa valde att stanna kvar på grässlänten vid hojarna, andra valde att gå upp till en liten gräsmatta invid parkeringen för att njuta av den medhavda fikan. I solen var det klart mer än de 16° telefonappen annonserade så det var en skön stund i solen.

Efter att ha fikat färdig, haft lite vägvisarförvirring i Degeberga och brusten kommunikation mellan mig och Klara så tappades tyvärr två hojar bort som fick köra på egen hand till Sibylla i Sjöbo där turen skulle avslutas, Vi har lärt oss så det skall förhoppningsvis inte hända igen … 🙂

Hur som helst, vi andra fortsatte via Lillehem, Maglehem, Brösarp, Lövestaby, Tolånga och sedan rundade vi Sjöbo för att ta oss till Sibyllakiosken och där avslutade vi. Hit hittade också de två försvunna vännerna vi blev av med …

Ha det gott alla, vi ses igen.

Hälsningar,
Anders o Klara

4 svar på ”Skåneturer 17/4 2021, ”Forsakarturen””

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *