Skåneturer 14/8 2021, ”Glassaturen”

Lördag mitt i månaden och det var dags för en liten gemensam tur, vi var sugna på glass även om regnet bokstavligen hängde i luften. Nåja, vi tog på oss och körde iväg till samlingen vid Circle K i Svedala. Trodde vi skulle några stycken bara men vi blev ändå 21 hojar som rullade ur Svedala vid 1-tiden. Till och med Tomas från Helsingborg hade kommit, då är man sugen på glass … 😉

Första vägvisaren blev efter alla rondeller, lilla vägen mot Lilla Svedala är jättefin … och sedan började problemen med GPS:n, den har strulat lite och vill gärna starta om sig helt på egen hand, så jag tror att jag fick välja om rutten typ fem gånger på 5 km, såhär i efterhand kan jag konstatera att min IPhone och Garmin inte helt älskar varandra …

Färden gick vidare söderut via Klörup, St. Slågarp, Villie, Hammarlöv, Fjärdingslöv, Gislöv och S. Åby innan vi till sist nådde Smygehuk och den goda glasseni glasskiosken vid Smygehuk, vårt lands södra udde. Några var lite förundrade över mitt vägval då vi på ett ställe fick se samma kyrka två gånger fast från olika sidor, skulle kunna skylla på GPS-problem … men … det var jag som missade en sväng och fick freestyla tillbaka till rutten igen … 😉

Vissa ville ha något att äta och gick ner mot restaurangen, många ville verkligen ha glass så vi satte oss uppe vid kiosken.

Om någon skulle få för sig att fråga mig vad meningen med livet är så är svaret tveklöst -”Mjukglass!”.

När vi strosat runt lite, snackat, ätit vår glass och haft det bra satte vi oss i sadlarna.

Nu tog vi oss tillbaka mot Svedala via Klagstorp, och sedan en riktig ”hästsko” mot Anderslöv, vidare via Ugglarp och sedan var vi tillbaka vid Circle K igen.Vi hann och få 10-20 droppar på oss inna vi parkerade så det var inte så farligt men sedan … ja jäklar vad det regnade!

Jag hoppas ni hade en trevlig tur, vi ses igen!

Hälsningar,

Anders o Klara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *