Skåneturer 15/8 2021, ”Gemensam körning till Barncancerrallyt i Önnestad”

Vi hade samling i Gårdstånga för en gemensam körning till Önnestad där Bikers i Kristianstad skulle ha start för rallyt som var till förmån för Barncancerfonden Södra, Klara och jag var först och med tanke på hur vädret såg ut samt att det var ganska tidigt så trodde jag nästan att vi bara skulle bli typ 4-5 stycken. Vi kom i alla fall helt torra till samlingen och strax efter 8 så började det sippra igenom en och annan solstråle … och sedan sprack det upp alt mer, lite allt eftersom den ena efter den andra rullade in på macken, tankade och sedan kom bort till oss. Vi var till sist 16 tappra som styrde kosan nordost på E22 upp till Hörby, sedan blev det Ludvigsborg där Ronny hängde på och så var vi 17 …

Sedan gick det vidare mot Önnestad via S. Rörum, Häglinge, Ankhult, Äsphult, Rickarum och Djurröd, det var bitvis rena knixkursen och för de med stora hojar så blev det lite morgongymnastik innan vi slutligen var framme på Gulfs parkering i Önnestad. Här hade det dåliga vädret helt försvunnit och det var dags att ta ut regnmembranet ur både jacka och byxor.

Själva rallyt var jättetrevligt, vi hade lite otur med en riktig skur vid första kontrollen men det var å andra sidan det enda regn vi såg den dagen … Totalt var vi ett 250-tal hojar som for runt på de fina små vägarna mellan Kristianstad och Hässleholm.

Efter de första två kontrollerna gav jag upp, köra efter noter är inte enkelt och Bruno fick rycka in och leda truppen av åkare, vi tog oss i alla fall runt och hittade alla kontroller även om vi ibland fick se saker som inte var planerade … 😉 Roligt hade vi i alla fall!!

… och Smulan samt Klara och båda våra hojar hamnade i Norra Skåne … och visas med tillstånd från NSK.

Vi åt gott vid avslutet på gräsmattorna framför Tykarpsgrottan, jättetrevligt och vi från Skåneturer är gärna med igen!

Hoppas ni hade en bra dag!

Hälsningar,

Anders o Klara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *