Skåneturer 4/9 2021, “Fylerundan”

Så var det dags för en liten spontankörning, utannonserad på onsdagen och med flera andra evenemang under samma lördag så var ju frågan om vi skulle bli några stycken, och det blev vi. Typ 38 hojar vilket var roligt, nu var ju verkligen vädret med oss och visade sig från sin bästa sida, dessutom …

Vi lämnade Svedala vid 11, rullade ner över Ugglarp och Anderslöv innan vi vände av mot små fina vägar mellan 101:n och E65:an mot Skivarp via N. Grönby och Lindby. I Skivarp, bakom Ica-affären, tog vi första bensträckaren. Det var flera lokalbor som filmade oss, är det någon som hittat en film på nätet därifrån?

Efter en kvarts bensträckare valde Anders D att avvika, det var kräftskiva på gång, men istället mötte Stefan P upp så vi var fortfarande 38 hojar vid genomräkningen innan vi rullade ut från Skivarp.

Färden fortsatte på småvägar mellan de “stora” vägarna via Nöbbelöv, Snårestad och så vinkade vi på vår vän Rolf i Balkåkra innan vi korsade under E65:an, fortsatte via Skårby och Snogeholm innan vi vände av sydöst mot Benestad för att slutligen köra ner mot Fyledalen. Många undrade nog vad vi höll på med, vet inte hur många vägskyltar med “Fyledalen” vi körde förbi … men vad jag vet valde vi den enda asfalterade vägen ner till fikaplatsen.

Dessutom, när vi rullade in vid fikaplatsen skrattade jag ordentligt för mig själv inne i hjälmen, ni som kom längre bak skulle ha sett minerna på de som satt vid närmsta bordet ut mot vägen … där de satt och avnjöt en stilla och stämningsfull fika, och så brötar det in ett 40-tal motorcyklar och ställer upp sig på den gamla beläggningen vi hittade intill parkeringen. Perfekt för motorcyklar! 🙂

Efter en dryg timmes fika, där vår Smulan hade varit runt hos precis alla för att se vad de hade att erbjuda ur sina matsäckar, så packade vi ihop oss, fällde upp stöden och så tog vi oss vidare mot avslutet i Sjöbo via Äsperöd, Lövestad, Klasaröd och Tolånga. Kanske välkända hojvägar för många men inte desto mindre fina för det.

Vid avslutet på Sibylla i Sjöbo så intogs den. för många, obligatoriska avslutningsglassen.

Stort tack alla vänner för en fin dag, vi ses igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *