Skåneturer 23/4 2022, ”Säsongstart 2022”

Samling utanför Restaurang Svea, Svedala

Årets första körning utlagd i hyfsad tid, tyvärr flyttad då vi dels trodde att vädret skulle bli dåligt under påsken och dels för att vi hade 6 extra familjemedlemmar från Danmark på besök … så lördagen den 23/4 var det lite extra nyfiket från min sida, hur många skulle dyka upp …???

Att vi inte skulle bli ensamma vid samlingen var vi rimligt säkra på, närmaste vännerna Stephanie och Kaj hade ju lovat att komma om det inte var dåligt väder, och det var det ju inte. Strålande sol men någon grad kallare än tidigare dagar…

När Klara och jag rullar in för att först tanka strax efter 10 så stod det redan två och väntade, ystra som kalvar på grönbete så det var ju trevligt. Därefter rullade hoj efter hoj in på parkeringen och totalt räknades det ihop till 36 hojar, dock hade en problem med ett nytt framdäck vilket inte fungerade som tänkt så han valde att avstå turen, likaså var det en hoj som inte ville starta i samband med avfärd så den killen och hans kompis fick försöka få igång hojen för att kanske ansluta senare, vilket de gjorde i Smyge där de hann med en snabbfika.

Några minuter efter 11 rullade så 33 hojar iväg, först en kilometer på 108:an innan vi vek av mot Ugglarp, sedan via Fru Alstad, Simlinge, liten omväg till Klagstorp, Hemmesdynge för att sedan stanna vid Sveriges sydligaste udde, Smygehuk. Där intogs fikan för dagen och där dök också de två som ordnat nytt batteri upp strax innan det var dags för avfärd.

Efter fikan fortsatte turen vidare österut längs kusten en bit, sedan upp till Skivarp och 101:an, sedan Nöbbelöv, Sjörup, Snårestad och Balkåkra innan vi tog oss under E65:an, sedan Knickarpsvägen och bensträckare i Blentarp.

Från Blentarp tog vi vägen via bitvis små(!) vägar, via Stenberget, Häckeberga, Toppeladugård, Lyngby, Kyrkheddinge för att till sist inta dagens mjukglass vid avslutningen på Circle K i Staffanstorp.

Stort tack till alla som deltog, det blev en kanondag!!

Hälsningar,

Anders o Klara