header-07

Skåneturer, nyhetsbrev - September 2021


Hej [subscriber:firstname | default:reader], hoppas att allt är bra, både med dig men också ned din hoj.
September i kalendern, det har du säkert inte missat? Nu kommer snart de svala nätterna och delar av norra Skåne har ju redan nosat på frosten. Här, lite längre söderut, är vi dock fortfarande i full gång och hojåkning står åter på att-göra-listan i och med att lågtrycken lämnat oss ifred ett par veckor nu.
ST-logo-2021
I augusti hann vi också med en del åkande, det gällde att passa på mellan regnskurarna. lördagen den 14/8 körde vi en liten extrarunda som vi kallade för "Glassaturen", det blev en liten eftermiddagstur ner till Smygehuk och alla som känner mig vet ju att meningen med livet för mig är mjukglass.
Dagen efter, den 15/8, körde vi ganska tidigt från samlingen i Gårdstånga till en välgörenhetskörningen i Önnestad vilken
kördes till förmån för Barncancerfonden Södra och den anordnades av Bikers i Kristianstad. Väderprognosen utlovade allt från hällregn till drivis men det skulle visa sig bli en riktigt fin hojdag med en jättefin avslutning vid Tykarpsgrottan, endast en 60 sekunders-skur fick vi på hela dagen.

I lördags, den 4/9 körde vi ytterligare en liten spontantur, 38 hojar var vi som letade oss bort till Fyledalen där vi fikade, det blev en sådär riktigt fin sensommardag som man gärna tänker tillbaka till när gråslasket ligger utanför dörren en januaridag ...

Avslutningen för Skåneturer under 2021 planeras till lördagen den 25/9, samling på Circle K i Staffanstorp senast 10.50 för avfärd 11.00. Turen kommer sedan att gå via Övedskloster till Sövdeborgs Slott där vi äter vår medhavda fika innan vi återvänder till Staffanstorp. Hoppas du har möjlighet att hänga med på den sista Skåneturen för 2021, i alla fall som vi vet nu.

Vad gäller kommande säsong så kan jag berätta att vi redan nu börjat titta på möjliga turer, vi letar hela tiden efter nya rastplatser och trevliga ställen där vi vet att vi kan parkera runt 50 hojar eller fler så att vi inte får problem med parkering när vi kommer. Så vi är på gång inför 2022 ... :-)

Nu får du ha det riktigt bra så ses vi.

Hälsningar,
Anders o Klara
https://skaneturer.se/
facebook youtube