header-07

Skåneturer, nyhetsbrev - Oktober 2021


Hej [subscriber:firstname | default:reader], nu är det snart över ...
ST-logo-2021
... för i år, i alla fall då det kommer till hojåkning för de flesta av oss. Och ja, jag vet att några kör mer eller mindre året runt men jag har i alla fall lämnat det stadiet :-) ...
Vad har vi då gjort sedan senaste nyhetsbrevet?

Jo, vi har varit i Fyledalen den 4/9 2021 och upptäckt den tillsammans. Jag hade aldrig varit där men efter mycket letande hittade jag en (den enda?) asfalterade
vägen dit och dessutom fanns det en jättefin uppställningsplats för våra hojar, bord med bänkar, grillplatser och allt man kunde önska sig utom en toalett ... Ledsen för det! Turen var välbesökt och vi hade jätteflyt med vädret.

Vi har också kört vår Säsongsavslutning den 25/9 2021, kanske lite tidigt men det börjar bli svårt att planera vad gäller vädret så därför fick det bli så. Vi blev 68 hojar som rullade iväg från Staffanstorp, jätteroligt! Målet var Sövdeborgs Slott där fikan intogs vid den lilla sjön framför slottet, vi hade ju fått lov att använda parkering med intilliggande gräsmattor vid denna annars helt privata lilla boning ;-) ... Många såg ut att njuta i de vackra omgivningarna med anor tillbaka till sent 1100-tal med nuvarande slottsbyggnad uppförd i slutet av 1500-talet.

Trots att vi redan kört säsongsavslutningen kan ni hålla ögonen öppna, kan vi få bra väder samtidigt som höstfärgerna är som finast på Söderåsen samtidigt som det är helg samtidigt som vi har tid så tar vi en liten spontankörning, med bara ett par dagars varsel, upp på Kopparhatten med start i Kävlinge.

Hoppas du får en bra september, vi ses.

Hälsningar och trevlig helg,
Anders o Klara
https://skaneturer.se/
facebook youtube