Koppleriverksamhet?

Idag skall man ju vara uppkopplade, medkopplade, ihopkopplade och ja, på något sätt kopplad … men hur har vi fått tekniken att fungera?

Om man bortser från all den teknik moderna hojar har idag, dold eller väl synlig på stora 7″-skärmar, så har vi följande uppsättning.

På styret sitter en GPS i form av en Garmin Zumo XT, även iPhone 11:n sitter här och får laddning. Telefonen har Garmin Drive-appen installerad för att dels kommunicera med själva GPSen, dels för synk av rutter och intressanta platser (PoI). Garmin Drive möjliggör också att meddelande och telefonhändelser kan visas som meddelande i GPSen. Jag har dock valt att avaktivera musik via GPSen då ljudkvalitén blev sådär.

På hjälmen sitter en Cardo Scala Rider Packtalk Bold monterad, detsamma har Klara på sin hjälm och vi kör DMC för kommunikationen mellan oss och andra som också kör en enhet med DMC.

Telefonen är uppkopplad mot Packtalken och musik går direkt mellan dessa enheter.

Skulle Klara och jag komma för långt från varandra för direktkommunikation via DMC så har jag Klaras telefonnummer upplagt som snabbuppringning så med ett enkelt knapptryck kan vi ringa varandra.

I min hoj har jag dessutom en 4G-puck som delar ut WiFi till mina enheter, både GPS och telefon är uppkopplade mot denna … så var det någon som trodde att detta inte var en teknikhobby så hade de fel 😉

Fungerar det bra? Jotack, men ibland får man en dåligt fungerande uppdatering för någon av sina enheter, ver 5.6 till Packtalk var ingen höjdare … 😉

Lycka till mer er teknik …

/Anders