18/7 2020, ”Upp på åsen”

För att se en video från turen, gå till YouTube via > denna länk <.

Vi startade från Circle K i Staffanstorp, vi visste ju inte hur många som skulle komma och jag gissade på 5-6 hojar. Döm om min förvåning när vi var tjugoen hojar samlade och vi fällde upp stöden klockan 10 efter en kort genomgång av hur vi skulle använda vägvisare, lite om zig-zag-körning i största allmänhet och om vilka hastigheter vi skulle följa.

Start från Circle K i Staffanstorp.

Vi satte av mot Harlösa, vi tog många omvägar via Björnstorp, Veberöd och vidare ut mot Harlösa. Efter ca 40 minuter var vi vid nostalgimackan och tog vår första bensträckare, vi fick dessutom ytterligare två hojar med oss.

Samling vid nostalgimacken i Harlösa.

Sedan fortsatte färden mot Trollenäs, det gick via Löberöd, korsade E22:an, tvärade genom(!) Eslövs golfklubb (till mångas förvåning, inte minst golfspelarna … innan vi nådde parkeringen på Trollenäs. Vissa passade på att ta fram termosarna redan här, någon försvann mot slottet för kanske ett toabesök men efter 20-25 minuter var vi klara för avfärd.

Bensträckare vid Trollenäs.

Nu blev nästa stopp Kopparhatten upp på Söderåsens topp, finns fina möjligheter till att sitta och inta den medhavda fikan där. Vi tog oss via V. Strö, Ask, Klåveröd, Billesholm, N. Vram, Stenestad, Ljungbyhed bort till Skäralid där vi fortsatte upp till Kopparhatten.

Samling och fika vid Kopparhatten.

För de som ville så var det fri körning härifrån men många stannade, fikade och väntade på att följa med till Gårdstånga för en mjukglass eller annat gott. Efter ungefär 50 minuter åkte så stöden upp åter en gång och vi körde via Röstånga, Stockamöllan och Stehag innan vi tog ”en avfart” på E22:an och tog av mot Gårdstånga och ST1 där.

God mjukglass som avslutning …

Tack alla för en fin tur, det var jättetrevligt!
Hälsningar,
Anders o Klara

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng