Skåneturer 25/9 2021, “Säsongsavslutning 2021”

Så har vi redan kört vår säsongsavslutning för 2021, som denna sommar försvunnit snabbt trots nedstängningar och utebliven mc-semester utomlands eller i Sverige för den delen, oavsett så försvann sommaren snabbare än pengar i ett avlöningskuvert kändes det som.

Vi valde denna gång att samlas på Circle K i Staffanstorp, där finns gott om plats, alla som behöver kan tanka upp sina hojar, man kan köpa med fika om man missat eller inte hunnit fixa något på morgonen och så vidare. Just denna gång fyllde vi verkligen upp mackens yta till bristningsgränsen och det blev till och med lite trångt vid de yttersta pumparna ett tag … 😉 … Totalt var det 70 hojar som samlades men två tjejer valde att “bara titta på” då vi skulle iväg så 68 hojar var det som rullade iväg mot första bensträckare i Övedskloster. Tyvärr är det alltid lite bökigt att ta sig ut och iväg från macken men efter att vi återsamlats på långa rakan mot Kyrkheddinge så fick vi rull på hela gänget.

Vi tog först småvägar ut mot Södra Sandby, Flyinge by, och Revingeby innan vi tog den lite större 104:n via Harlösa och sedan vek vi av ner mot Övedskloster och den stora grusparkeringen där. Den blev också bra full av motorcyklar … 😉

Efter en 20 minuters bensträckare och social samvaro så fällde vi åter upp stöden, ja … alla utom killen med CanAm:en, och fortsatte färden mot fikaplatsen som denna gång var belägen utanför Sövde på Sövdeborgs Slott där vi fått lov att nyttja deras stora grusparkering och intilliggande gräsmatta. Det tackar vi speciellt för då detta är ett helt privat boende och inte öppet för allmänheten. Färden från Övedskloster till Sövedeborg gick via Lövestad men någon hade fått för sig att gräva upp ett vägavsnitt för nyasfaltering utan att meddela oss detta, min förvåning var total när den nya fina vägen plötsligt övergick i grusväg utan någon form av hård beläggning alls …

Hur vägen ser ut på Google Maps, så såg den inte ut den 25/9 … 😉

… och att jag dessutom först missade att svänga in på den från början, ja … det blev lite U-svängar och sedan freestyle utan GPS ett tag inna jag var överens med omvärlden igen …

… men till sist kom vi alla tillbaka till rätt rutt igen, ut en liten bit på 11:an, ner mot Ystad och sedan mot Sövde … och in på den lilla grusvägen bort mot Sövdeborg, trots skyltar om “Privat väg” med mera … 😉 Det var mer än en som försynt kom och frågade om vi verkligen fick vara där, men det fick vi ju och av de som arbetar på stället kom och meddelade att nu hade man öppnat grinden vi skulle använda på vägen ut så allt var i sin ordning och vi kunde lugnt sätta oss tillrätta på gräsmattan ut mot sjön för att inta vad nu hade med oss i packningen.

Många gick runt i omgivningarna för att titta på de fina gamla byggnaderna, ta bilder och bara njuta.

Efter en dryg timme var det åter dags att äntra våra ädla springare, fälla upp stöden och fortsätta turen tillbaka till Staffanstorp för avslut. De som valde att ta sig vidare på egen hand från slottet missade, enligt mångas utsago, den bästa delen av körningen då det blev väldigt trevliga hojvägar “hem” också, bland annat en väg som vi numera alla kallar berg-och-dalbane-vägen, den slutar aldrig att gå upp och ner … i det oändliga … Kul att se när man är många hojar på ett led som far upp och ner, upp och ner … ja, ni fattar …

Tillbaka på Circle K i Staffanstorp fick vi så säsongens sista avslutningsglass och just denna gång smakade den alldeles extra gott liksom …

Stort tack till dig som kom på avslutningen, tack till dig som varit med någon gång under säsongen men också stort tack till dig som följer oss på Facebook och som läser på vår hemsida men som inte hunnit vara med oss på någon tur än.

TACK FÖR 2021! 🙂

Avslutningsglass för säsongen 2021 … 😉

Hälsningar,

Anders o Klara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *