Neuro Poker Run 3/7

Det hela började egentligen redan under våren 2020, Olof Hedberg kontaktade mig då dels Olof var ordförande i Neuro Hässleholmsbygden men också medlem i Vulcan Riders Sweden och jag var ansvarig för Vulcan Riders Sweden i region Syd. Det fanns ett flertal aktiviteter inom mc-kollektivet till förmån för andra diagnoser så som olika cancerformer, hjärt och lung med flera men inget för någon av de diagnoser som ingår i Neuro-området. Det skulle vi ändra på, jag fick ok från VRS styrelse på att vara med och anordna en kortegekörning för Neuro och planerna tog fart med allt vad det innebär från tillstånd från Länstyrelse till att boka poliseskorter för avstängning av korsningar genom Hässleholm med mera … och sedan kom pandemin. Game over kändes det som …

… till en dag i under vintern 2020-2021 …

Trots att både jag och min fru lämnat Vulcan Rider Sweden så höll jag och Olof kontakten och vi funderade lite över vad vi kunde göra som inte krävde lika mycket organisation, fram för allt det som involverade myndigheter och alla de krav som då ställdes på organisatören. Poker Run kom vi då på, billiga kortlekar fanns ju att tillgå … så vi pratade ihop oss och Neuro gav ett ok … och sedan rullade det på.

Den 3/7 i år var det så dags, vi var rätt tidigt ute med ett datum. Tragiskt nog blev en polisman skjuten i Göteborg dagarna innan och det gjorde att en del minneskörningar för denna polisman drog en del deltagare, HD i Helsingborg lade också sitt motsvarande Poker Run samma helg, det fanns också en minneskörning för en kvinna som avlidit i cancer så det var många fina aktiviteter på gång för de som föredrar två hjul …

Hur som helst, på morgonen den 3/7 satte vi upp kontrollerna vilka helt bemannades av medlemmar i Neuro Hässleholmsbygden, jättetrevliga människor som riktigt såg fram mot denna lite udda aktivitet för deras del.

Som Norra Skåne skrev, det var upp mot ett hundratal deltagare, som hittade vårt evenemang, Neuro fick komma ut och synas på trevliga ställen där många passerade, även de som inte deltog i evenemanget, och vi hade verkligen tur med vädret. Det var länge hot om åska och regn men det blev istället en fin dag med strålande sol och värme, även mycket medmänsklig sådan.

Det slutade med många skratt, många möten mellan fina människor och både Olof och vi är överens, detta gör vi om nästa år … 🙂 …

… och med skriftligt tillstånd från Norra Skåne publicerar vi artikeln de gjorde om evenemanget (Obs, tre sidor så missa inte att bläddra …).

artikel-Nsk-Neuro-Poker-Run-2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *